A jövőben illetékmentesen igényelhető a babaváró hitel és az autóvásárlási támogatás

A kép forrása: mni.hu

Illetékmentesen igényelhető a babaváró hitel, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása. Az Országgyűlés kedden 182 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett, házszabálytól eltérve fogadta el az illetéktörvény módosítását úgy, hogy a mentesség már a július 1-jétől benyújtott igényekre érvényes legyen.

Zökkenőmentesen indult hétfőn a családvédelmi akcióterv, az új családtámogatások iránt már most nagy az érdeklődés – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tegnapi, fővárosi sajtótájékoztatóján. Novák Katalin ismertette: hétfőn sokan keresték fel a kormányablakokat, a járási hivatalokat és az államkincstárat a támogatások igénybevételéhez szükséges igazolások beszerzése miatt, és már megköttettek az első szerződések a babaváró támogatásról is. Arról is szólt: elindult a falusi csok is, amely majdnem 2500 településen érhető el.

Magyarország erősödését mutatja, hogy július 1-jével elindult a családvédelmi akcióterv és a Parlament döntése nyomán további adócsökkentések is várhatók – rögzítette Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kedden újságíróknak. Arra is kitért: amikor a tb-igazolás illetékmentességéről döntöttek a Parlamentben, Gyurcsány Ferenc távozott a teremből. Ezzel világossá vált, hogy a családvédelmi akciótervvel és a családok támogatásával összefüggő döntéseket a DK elnöke tudatosan nem szavazza meg – szögezte le a kormánypárti politikus. MTI