A járvány miatt szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre

Fotó hirado.hu
Hamarosan újabb szigorítások lépnek életbe – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök elmondta: a magyar állapotokhoz képest a legtöbb országban romlik a helyzet, így hazánkra most a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt. Ezért szeptember elsejétől más világ következik, korlátozni fogják a határátlépéseket – tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy déli irányba ne foglaljon nyaralást szeptember 1-je után, mert az bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe.

Orbán Viktor elmondta azt is: most a legfontosabb, hogy az iskolák és az óvodák a vakáció végén meg tudják kezdeni a munkát.

Kiemelte: bár a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja leginkább szolgálni a nevelési, pedagógiai célokat.

Ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a szokásostól eltérő oktatást és megvédjük a hagyományos, iskolai jelenléten alapuló tanítást

– fogalmazott.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a kormány intézkedéseknek köszönhetően emberek tízezreinek sikerült megmenteni az életét, míg más országokban ez nem sikerült.

Megvannak a tapasztalataink, hogy hogyan kell jól védekezni és megvédeni az időseket

– tette hozzá Orbán Viktor.

Szeptember közepére várható a gazdaság növekedését támogató új terv

Szeptember közepére várható a gazdaság növekedését támogató, két évre szóló új terv – közölte Orbán Viktor

A miniszterelnök elmondta: csütörtök délután gazdaságpolitikai megbeszélést tarott az összes érintett miniszterrel és szakértővel, ahol megrendelést adott le a teljes magyar gazdaságpolitikai szakértői gárdának.

Azt kérte, hogy az összes, az elmúlt hetekben miniszteriális és szakmai műhelyben készült javaslatot „fésüljék egybe, és szeptember közepére legyen logikus, sok-sok tucatnyi intézkedést is tartalmazó növekedési tervünk”.

Hozzátette: számításai szerint szeptember közepére „minden szükséges politikai és kormányzati döntéshozatali fórumon átmegy” az a két évre szóló terv, amely szerint a 2020-as év negyedik negyedévét, 2021-et és 2022-t irányítja majd a kormány.

HírTV – MTI