A hold tej a legújabb instaőrület, ami ráadásul segít álomba szenderülni is

Fotó: joy.hu

A Polgári Kisgazdák üdvözlik a legújabb divatot, a tejfogyasztást népszerűsíti és nagymamáink esti tejreceptjeit modern köntösben adja át az új nemzedéknek. (kpe.hu, PI)

Nem csak trendi ital, de az egészségednek is jót teszel vele, hiszen segít abban, hogy könnyebben ellazulj és elaludj.

Az utóbbi időben a Pinteresten és az Instagramon is megszaporodtak a hold tejet (moon milk) ábrázoló képek.

A legjobb, hogy nincs szükség semmilyen bonyolult recepthez az elkészítéséhez, mert csupán arról van szó, hogy a kedvenc tejedet (lehet állati és növényi is) felmelegíted, megízesíted a kedvenc fűszereiddel, teszel bele akár olyan összetevőt, ami extrában segít a stressz elűzésében, majd felcicomázod, hogy azért Instagramra is tudj lőni róla egy képet.

Az alapváltozata a meleg mézes tej, amelynek fogyasztása már évszázadok óta az egyik leghatékonyabb módszer az álmatlanság elűzésére, hiszen serkenti a triptofán aminosav termelődését, ami az elalvásért is felelős.

Ezt az USA-ban újabban gyakran adaptogénekkel turbózzák fel a hatás kedvéért (ezek olyan növényi hatóanyagok, amik harmóniába hozzák a testünket). De tehetsz bele fahéjat, vagy amit szeretsz, az pedig csak rajtad múlik, mivel díszíted ki: virágokkal, színes fűszerekkel (pl. kurkumával) vagy valamilyen sziruppal!

(joy.hu)