A hivatásuk iránt elkötelezett rendvédelmi dolgozókat meg kell becsülni

A tűzoltók fegyelmezettek, és önfeláldozóan végzik a munkájukat. A türelmük azonban nem véges, ugyanis egy idő után közülük többen pályaelhagyók lesznek. - A kép forrása: index.hu

Az elmúlt hónapokban nagy figyelmet kapott az egészségügyben dolgozók bér- és munkafeltételeinek kedvezőbb biztosítása. Hasonlóan sürgető a rendvédelmi szerveknél dolgozók további anyagi megbecsülésének a megteremtése. A tűzoltókhoz hasonlóan a rendőrség állományában dolgozók munkafeltételeinek a javítása is sürgető feladat. A központi régióban az állomány feltöltéséhez szükséges jelentkezők száma egyre fogy, ezért vidékről érkező rendőröket kell alkalmazni. A nagyon megemelkedett albérleti díjak és számos más ok azt eredményezte, hogy a vidékről érkezők is eltávolodnak a rendvédelmi pályától. Mindannyiunk biztonságáról van szó. (KPE)

Egységes Tűzoltó Szakszervezet: kevesebb, mint 160 ezer forintot keres egy tapasztalt tűzoltó.Közleményt adott ki az Egységes Tűzoltó Szakszervezet, amelyben jelezték, hogy egy 7 éves beosztott tűzoltó rendszeres havi illetménye nem éri el a nettó 160 ezer forintot. „Azonnali béremelésre van szükség, hogy a szolgálatot ellátó állomány ne váltson munkahelyet. Emellett az ígért pillérek bevezetése mellett a vonulós tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelmények miatt korkedvezményes nyugdíjat kell bevezetni” – írták. (Forrás: 444.hu)