A HAJTÓVADÁSZAT FOLYTATÓDIK

Fotó Dehir.hu

Újabb két embert azonosított a BRFK nyomozócsoportja a viperás támadások elkövetői közül. A német állampolgárságú férfi és nő ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A fővárosban a 2023. február 11-ét megelőzően elkövetett támadások kapcsán újabb két feltételezett elkövetőt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányságon ennek a bűncselekménysorozatnak a felderítésére létrehozott nyomozócsoport.
 
A német állampolgárságú 20 éves férfi és 22 éves nő ellen a budapesti nyomozók közösség tagja elleni erőszak miatt körözést adtak ki, és kezdeményezték az európai elfogatóparancs kibocsátását.
 
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a támadások elkövetői ellen a BRFK hajtóvadászatot indított, melynek eredményeként három külföldi és egy magyar gyanúsítottat az első bűncselekményt követő 48 órán belül elfogtak, majd őrizetbe vettek.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 11-én a II. kerület, Széll Kámán téren történt bántalmazás miatt két, az I. kerület, Ostrom utcán történt bántalmazás miatt egy magyar állampolgárt vett őrizetbe.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság üzenete egyértelmű: nem tűrjük, hogy akár ideológiai alapon, akár anélkül emberekre támadjanak a fővárosban. A jogszabályok által lehetővé tett valamennyi eszközt igénybe vesszük, hogy az elkövetőket állampolgárságra, ideológiára, nemre való tekintet nélkül azonosítsuk, és lefolytassuk velük szemben az eljárást.

Forrás: police.hu, magyarforuminfo.hu

https://magyarforum.info/cikk/17248/A-HAJToVADaSZAT-FOLYTAToDIK-/?fbclid=IwAR2meSXHinOU5GmWrNfNzPwW9hNu-EQD17bS5nxljezN-2XrDHK3h7pHDnI