A Guardian a melegellenes törvényről: „Valójában sosem volt kétséges az eredmény”

Fotó: htfsz.hu

Több nemzetközi hírportálon is vezető hír a magyar pedofiltörvény megszavazása, mely több melegellenes módosítást is tartalmaz.

Vezető hírben számol a The Guardian a pedofiltörvény néven elhíresült tervezet keddi megszavazásáról. A „Magyarország elfogadta a törvényt, mely tiltja az LMBTQ tartalmakat az iskolában” című írásban részletesen elemzik, hogyan jutott az előterjesztéstől végül a megszavazásig a tervezet.

Kiemelik, hogy hiába bojkottálta a szavazást több ellenzéki politikus is, „valójában sosem volt kétséges az eredmény”, mivel a Fidesz magabiztos többséggel rendelkezik az országgyűlésben, ráadásul „a tervet a szélsőjobboldali Jobbik is támogatta”. A brit lap a most elfogadott törvényt a 2013-as oroszországi, hasonló tartalmú rendelkezéshez hasonlítja.

A CNN szintén a címlapon számol be az új magyar törvényről. Az amerikai hírtelevízió reggel rövid hírben foglalta össze a tegnapi Kossuth téri tüntetés eseményeit, majd röviddel a parlament keddi szavazása után a jogszabály elfogadásáról is beszámolt.

Már a cikk címében is utalnak a közelgő választásokra („A magyar parlament a 2022-es választások előtt fogadta el az LMBTQ-ellenes törvényt”), a folytatásban pedig a reggeli írásukhoz hasonlóan Orbán Viktort továbbra is „keményvonalas nacionalistának” nevezik, akinek „egyre radikálisabb a szociálpolitikája az önmaga által alkotott illiberális rendszerben, mely mélyen megosztotta a magyarokat”.

A hír végén felsorolják a magyar kormány által korábban elfogadott törvényeket, melyek sorába illeszkedik a kedden megszavazott jogszabály. Így kitérnek arra, hogy Magyarországon jóformán csak heteroszexuális párok fogadhatnak örökbe gyereket, házasságot pedig csak férfi és nő köthet.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu