Paks II. projekttel a térség is fejlődik!

A kép forrása: aktualis.blogstar.hu

A nemzet beruházása nemcsak Magyarország biztonságos, kiszámítható és olcsó áramellátást biztosítja, hanem klímavédelmi és karbonmentességi céljaink megvalósulásának is a garanciája.

Ez a szűkebb és a tágabb környezet aktív bevonása nélkül nem lenne sikeres. Erről is beszéltem azon a sajtótájékoztatón, ahol Ács Rezső szekszárdi polgármesterrel bejelentettük: csaknem kétmilliárd forint támogatást kap fejlesztéseihez a szekszárdi önkormányzat a Paksi Ipari Park (PIP) Nonprofit Kft.-n keresztül.

Ez az összeg pályázati önerőt biztosít, a helyi gazdaságélénkítést, valamint szociális és egészségügyi célokat is szolgál.

A városban infrastruktúra-fejlesztés valósul meg, elkerülő út épül körforgalommal az új ipari parkhoz kapcsolódva. Megújul a Keselyűsi út, kerékpárúttal bővül, és megnyitják a Mátyás király utcai vasúti átkelőt. Megvalósul a Baka és a Dienes iskola energetikai korszerűsítése, a szőlőhegyi óvoda felújítása, bővítése és bölcsőde épül.

A város orvosi rendelői szintén megújulnak, emellett készül egy új is. Továbbá egy új ügyeleti központ is elkészül. Azt is hangsúlyoztam: ez a mostani támogatás csak a kezdet!

Forrás: Süli János Facebook oldala