A friss diplomás magyarok foglalkoztatási arányát tekintve Magyarország nyolc év alatt tizenkét helyet lépett előre az uniós rangsorban

foruminst.sk

Aki ma Magyarországon diplomát szerez, nagyobb eséllyel és lényegesen hamarabb talál a végzettségének megfelelő állást, mint az elmúlt tíz-tizenöt évben bármikor, az európai átlagnál is hamarabb – derült ki az Európai Bizottság statisztikai főigazgatóságának (Eurostat) egyik friss jelentéséből, amit Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ismertetett a Magyar Nemzettel.

A kereszténydemokrata politikus közölte: az Eurostat megállapítása szerint tavaly a diplomás fiatalok foglalkoztatási aránya Magyarországon (91,5 százalék) hat százalékkal haladta meg az uniós átlagot (85,5), ezzel a tagállami rangsorban a hetedik helyre léptünk előre. Az előrelépés az államtitkár szerint egyszerre köszönhető a szakításnak a korábbi kormányok liberális ihletésű oktatáspolitikájával és a kormány gazdaságélénkítő programjainak. Rétvári Bence hangsúlyozta: a magyar diplomák felértékelődését mutatja az is, hogy egyre nő az itt tanuló külföldiek száma.

MAGYAR NEMZET