A franciáknak elegük van a sárga mellényesek erőszakoskodásaiból

Emmanuel Macron gazdasági bevándorlókat támogató politikájának lassan már látszik az "eredménye". A francia emberek nyugalmat és békességet szeretnének a saját hazájukban. - A kép forrása: mandiner.hu

Több ezren tüntettek a sárga mellényesek erőszakos fellépése ellen Párizsban

Több ezren vonultak utcára tegnap Párizsban „a demokrácia és az intézmények védelmében”, tiltakozásul a francia kormánypolitika ellen két hónapja tüntető sárga mellényesek megmozdulásain tapasztalható erőszakos cselekményekkel és a kifejezésre jutó gyűlölettel szemben.

A prefektúra adatai szerint a Nation tértől a Bastille térre tartó, úgynevezett vöröskendős felvonuláson 10 500-an vettek részt, ami megfelelt a „köztársasági menetet” meghirdető Facebook-csoport reményeinek. Az állampolgári kezdeményezésű tüntetéshez a vörös kendősök csak azzal a feltétellel csatlakozhattak, hogy az se nem a sárgamellényesek ellen, se nem Emmanuel Macron államfő támogatására szolgál, hanem általában a köztársasági rendet kívánja támogatni. Feljelentést tett az általános társadalmi elégedetlenséget két hónapja megtestesítő franciaországi sárgamellényesek egyik vezetőjének, Jérome Rodrigues-nak az ügyvédje vasárnap, miután ügyfele az előző napi párizsi megmozduláson súlyosan megsérült az egyik szemén. Philippe de Veulle szerint a sérülést egy rendőrségi gumilövedék, a rendőrség szerint egy úgynevezett oszlató gránát szilánkja okozta. (Forrás: MTI)

A Polgári Kisgazdák az erőszak minden formáját elutasítják, az a megyőződésünk, hogy jogállamban, demokratikus törvények mellett, aki változásokat akar elérni, annak a törvények keretei között kell az akaratát érvényesíteni. (KPE)