A filmügyi kormánybiztos gratulált Gera Marina Emmy-díjához

International Emmy Awards Red Carpet Pictured: Marina Gera, Image: 484909016, License: Rights-managed, Restrictions: -ALLCOUNTRY, Model Release: no, Credit line: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos közleményben gratulált az alkotóknak abból az alkalomból, hogy a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért Gera Marina kapta a legjobb színésznő kategóriában az Emmy-díjat. „Büszke vagyok arra, hogy a hazai televíziós filmgyártás jelentős nemzetközi díjat nyert, és magyar alkotók vannak reflektorfényben egy saját történelmünket a világ számára bemutató történettel” – írta Káel Csaba.

„Bravó! Gratulálok Gera Marinának és az Örök tél teljes stábjának” – írta tegnapi Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök.

BLIKK.HU, MTI

Végre egy film, amely az egész magyar társadalom szenvedéséről és fájdalmáról szól. Úgy véljük, hogy a helyes álláspont az, ha a szenvedések történetében nem teszünk különbséget társadalmi csoportok között, mert a fájdalom közös, az egész nemzeté. (TKB)