A Fidesz vezető politikusai Petry Zsolt mellett

Fotó Fidesz.hu

Kocsis Máté hivatalos Facebook-oldalán állt ki Petry Zsolt mellett, akit kedden egy migrációval kapcsolatos véleménye miatt távolított el kapusedzői állásából a Hertha BSC. A Fidesz frakcióvezetője szerint elfogadhatatlan, hogy nem a tudás és a képesség számít, hanem az idióta liberális propaganda feltétel nélküli kiszolgálása. Szijjártó Péter sem hagyta szó nélkül Petry Zsolt elbocsátását. Párttársához

hasonlóan a külügyminiszter is közösségi oldalán reagált a történtekre. Posztjában azt írta, egy embert azért rúgtak ki a munkahelyéről, mert elmondta véleményét a migrációról, majd arra kereste a választ, miért is hallgatnak most azok az európai liberális politikusok, akik minden más esetben – amikor politikai érdekük fűződik hozzá –, a nap huszonnégy órájában képesek a véleménynyilvánítás szabadságáért aggódni. A tárcavezető a következőket írta Facebook-oldalán: „Kedves Vera Jourová, Didier Reynders, Frans Timmermans, Judith Sargentini és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott, liberális európai politikus! Németországban kirúgtak a munkahelyéről egy embert, mert elmondta a véleményét. Migrációról és családról. Most hol vagytok?

Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást?”

„Mi, magyar újságírók a demokrácia, a sajtó- és véleményszabadság elkötelezett hívei vagyunk. Éppen ezért állunk ki ezen alapértékek mellett, a normalitás mellett, tiltakozunk a Hertha BSC igazolhatatlan és aljas eljárása ellen, és teljes támogatásunkról biztosítjuk Petry Zsoltot!” – áll a Bayer Zsolt publicista által elindított kezdeményezésben.

Közben a Hertha BSC Király Gábort szemelte ki új kapusedzőjének, a magyar válogatottban 108 fellépésével társrekorder hálóőr azonban teendőire hivatkozva nem vállalta a feladatot.

PESTISRACOK.HU, NEPSZAVA.HU, ORIGO.HU, MAGYARNEMZET.HU