A Fidesz–KDNP Veszprém megyében is elsöprő győzelmet aratott

Egy győztes NAGY-CSAPAT. - A kép forrása: veol.hu

Ahogyan országosan, úgy Veszprém megyében is a Fidesz–KDNP elsöprő győzelmét hozta az idei európai parlamenti (EP) választás: megyénkben a szavazók 54,75 százaléka a kormánypárt mellett tette le voksát.

A második helyre a Demokratikus Koalíció futott be 15,2 százalékkal, majd a Momentum (8,22), a Jobbik (7,53) és az MSZP–Párbeszéd (5,96) következik a sorban. A lista második felében a Mi Hazánk Mozgalom (3,5), a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (2,39), az LMP (2,06), valamint a Munkáspárt (0,38) végzett. A Veszprém megyei eredmények némileg eltérnek az országos átlagtól, amihez képest megyénkben a Fidesz–KDNP több mint két százalékkal több szavazatot kapott, mint országosan. Az MSZP–Párbeszéd ebben a megyében megelőzte a Jobbikot. A Fidesz–KDNP az egész megyében a várakozásoknak megfelelően, Kiválóan szerepelt az európai parlamenti választáson, a szavazás eredménye pedig jó előjel számunkra az őszi önkormányzati választásokra – jelentette ki megkeresésünkre Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz Veszprém megyei elnöke. A kormánypárti politikus köszönetet mondott a választópolgároknak, amiért ilyen sokan leadták a voksukat, hiszen megfogalmazása szerint a mostani időszakban Európa és Magyarország jövője a tét. Mint mondta, a részvételi arány még az ő pozitív várakozásainál is jobban alakult, megyei szinten pedig meghaladta az országos átlagot. Megjegyezte: örömteli, hogy a kormánypártok támogatottsága a megye több városában megközelítette a 60 százalékot, sőt előfordult, hogy túllépte azt, míg számos kisebb településen még ennél is jobb eredményeket értek el. (Forrás: veol.hu)

Papp Tamás a KPE Veszprém megyei elnöke, a megyei Értéktár Bizottság elnöke: Kovács Zoltán országgyűlési egyéni választókerületében, a megye 4. számú választókörzetében a Fidesz–KDNP a szavazatok 62,13 százalékát gyűjtötte be 43,6 százalékos részvétel mellett – ez országosan is kiemelkedő eredmény. Az látszik azonban, hogy a Demokratikus Koalíció megerősödött, – úgy látszik, hogy az emberek lassan teljesen elfelejtik a 2006. október 23-án este, Budapesten kilőtt gumilövedékeket, és azt a súlyos gazdasági csődtömeget, amit a Gyurcsány-Bajnai páros hozott össze 2010 előtt. Az önkormányzati választások előtt nem árt ezekre a tényekre is emlékeztetni a választópolgárokat. Az is egyértelművé vált, hogy a Jobbik jelentősen meggyengült, és az MSZP pedig tovább agonizál. (KPE)