A Fidesz-KDNP felkészült az európai parlamenti választásokra / Trócsányi László a listavezető a kormánypártok listáján

Fotó fidesz.hu

A Polgári Kisgazdák azért szorítanak, hogy még a 15. hely is meglegyen. Erdős Norbert a 15. helyen került felsorolásra, az ő vidékért, agráriumért folytatott munkáját a jövőben is szeretnénk látni. (kpe)

A Fidesz-KDNP felkészült az EP-választásokra, az Országos Választmány csütörtökön döntött a választási listáról. Trócsányi László vezeti majd a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási listáját. Az igazságügyi minisztert egyben európai biztosnak is jelölik – jelentette be a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján. Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, hogy EP-választásnak még sosem volt akkora tétje, mint a jövő évinek: a bevándorláspárti politikának véget kell vetni az Európai Parlamentben, és ezt az európai emberek tehetik meg.

A Fidesz honlapján közzétett 21 fős lista a következő: Trócsányi László, Szájer József, Járóka Lívia, Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Hölvényi György, Győri Enikő, Kósa Ádám, Bocskor Andrea, Deli Andor, Hidvéghi Balázs, Tóth Edina, Kovács István, Erdős Norbert, Rákossy Balázs, Schanda Tamás, Faragó Csaba, Király Nóra, Ékes József és Losonci Gergely. A Népszava úgy tudja, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára is EP-képviselő szeretett volna lenni, de „nem engedték el”, mert Orbán Viktor miniszterelnök szerint „a hazai politikai csatározásokban” nagyobb szükség van rá.

MTI, NÉPSZAVA