A Fidesz jelöltje, Dézsi Csaba András nyerte a győri polgármester-választást

Forrás: Kara Ákos Facebook oldala

Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelölte nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint. A leadott szavazatok százszázalékos feldolgozottsága alapján Dézsi Csaba András a voksok 56,14 százalékát szerezte meg (23 932 szavazatot kapott). AZ MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot). Balla Jenő (Összefogás Győrért) a voksok 2,17 százalékát kapta, 923 szavazatot, a Mi Hazánk színeiben induló Géber József 1,28 százalékot, 546 szavazatot szerzett. A részvételi arány 42,25 százalékos volt. A 24.hu tudósítása szerint a Fidesz nem várta meg a végeredmény kihirdetését, már a voksok kétharmados feldolgozottságánál közleményben jelentette be, hogy győzött a párt jelöltje.

Vasárnap este Dézsi Csaba András, még mielőtt a választás eredményéről beszélt volna, a közösségi oldalán közvetített nyilatkozatában megköszönte a választóknak, hogy megértették a kampánya üzenetét, és Győr fejlődésére szavaztak. Győrt egy virágoskerthez hasonlította: „a gyomokat ki kell gyomlálni, új palántákat kell ültetni. Kinyitjuk a városházát” – ígért közvetlenebb kapcsolatot a helybéliekkel, a civil szervezetekkel a fideszes polgármester.

Pollreisz Balázs sajtótájékoztatóján arról beszélt: egy demokratának el kell fogadnia a választók döntését, ezért felhívta Dézsi Csaba Andrást, gratulált neki, felajánlotta a megválasztott polgármesternek, hogy a városért, együtt hajlandó vele dolgozni. Megköszönte azoknak a választóknak, akik rá adták le a voksukat.

Az ő nevükben érzi azt a kötelességet, hogy ki kell állniuk azért, hogy Győrben tisztán lássanak. INDEX.HU, 24.HU, ORIGO.HU, ATV.HU, MTI

Nagykanizsai kisgazdák is kivették a részüket a jobboldali választók mozgósításába. (kpe)

A balatonfüredi Polgári Kisgazdák Győrben

A balatonfüredi Polgári Kisgazdák is úgy döntöttek, hogy nem hagyják, hogy újabb nagyváros kerüljön ellenzéki irányítás alá. Ezért az elmúlt héten a teljes erejükkel támogatták Dr. Dézsi Csaba András kardiológus orvos-professzort a Fidesz-KDNP jelőltjét a győri polgármesteri székért folyó választási kűzdelemben. A tanulság az, hogy a polgári kisgazda erők nem nélkülözhetők a 2022-es parlamenti választásokon sem, vidéken pedig végképpp nem. (Dr. Paál Sándor c. egyetémi docens, KPE Balatonfüred)