A Fidesz a független Molnár Tibort támogatja a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson

index.hu

Molnár Tibor független jelöltet támogatja a Fidesz a február 16-ai dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson – jelentette be a párt választókerületi elnöke kedden Iváncsán.

Dorkota Lajos közölte: az időközi választásra a Fidesz olyan civil jelölt támogatását tervezte, aki békét és nyugalmat teremt a térségben, és „azt a rombolást, amit az elmúlt két-három hónapban végeztek a jobbikosok, megszünteti”. Kiemelte: a Fidesz azért támogatja Molnár Tibort, mert a térség polgármestereinek többsége felsorakozott mögötte, helyi – ott született és ott is él -, így ismeri a térség problémáit.
Vele szemben a Jobbik jelöltje „budapesti, ő turistaként gondol a térségre” – mondta Dorkota Lajos. A 38 éves, nős, háromgyermekes Molnár Tibor 2014-2017-ben Iváncsa alpolgármestere volt, 2017-ben időközi választáson lett a település polgármestere, 2019 ben pedig megerősítették tisztségében. A függetlenként induló Molnár Tibor közölte: a kormánypártpártokkal folytatott tárgyalásait siker zárta, a Fidesz támogatja a térség fejlesztéseire vonatkozó elképzeléseit, ő pedig a kormánypártok család-, gazdaság- és migrációs politikáját.
Kálló Gergely, az ellenzéki összefogás jelöltje az RTL Klub Híradónak azt mondta: csak megtévesztés, hogy Molnár Tibor függetlenként indul. „Ne legyenek kétségeink, hogy Molnár Tibor nem független, ő a Fidesz jelöltje” – fogalmazott.
MTI, RTL KLUB – ESTI HÍRADÓ