A felismerhetetlenségig kiégtek a karambolozó autók, heten haltak meg, köztük két gyermek

Fotó MTI, Krizsán Csaba

Egyre több komoly baleset van útjainkon. A járművezetők többsége csak a saját elsőbbségét nézi és úgy gondolja, ez neki jár.

A közlekedés veszélyes üzem!

Így mindenkinek – kivétel nélkül – úgy kell haladni, hogy sem önmagában, se másokban ne essen kár. Az előzést úgy kell megkezdeni, hogy veszélyeztetés nélkül be is tudjuk fejezni. A frontális ütközést mindenképp el kell kerülni.

Hét ember halt meg.

A felelős is lehet, hogy köztük van, már nincs elsőbbsége, de az ártatlanoknak esélye sem volt. (kpe.hu)

Van, aki felkészülten és kellő felelősséggel ül a volán mögé, van, aki minden előkészület nélkül, és felelőtlenül vezeti gépjárművét. Közlekedési baleset esetén az eljáró hatóságok – rendőrség, ügyészség, bíróság – kellő mértékben figyelembe veszik a járművezető előéletét, a cselekmény előtti magatartását, de döntő jelentősége a végeredménynek, tehát az okozott balesetnek van. A legnagyobb elővigyázat mellett is történhet visszafordíthatatlanul súlyos baleset, amit egyes esetekben nehéz megelőzni. A cselekménytől függően szabálysértési, vagy büntető eljárást folytatnak le a hatóságok, melynek végeredménye az enyhe dorgálástól kezdve akár sok éves szabadságvesztésig terjedhet. Ehhez járul még a járművezetéstől való időleges, vagy végleges eltiltás.

Azt, hogy vasárnap a Mezőörs közelében történt tragikus balesetet ki, vagy mi okozta, feltehetőleg szakértők bevonásával állapítják majd meg. A szomorú végeredményen a ténymegállapítás nem változtat, és a konkrét esetben felelősségre vonásra sem kerülhet sor, hiszen a baleset összes érintettje elhunyt.

Dr. Bakos Zoltán

Mint arról beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt vasárnap délelőtt a 81-es számú főút 57+150. kilométerszelvényében, Mezőörs és a Kerékteleki leágazó között.

Ruskné Takács Anit, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a baleset helyszínére a győri, a kisbéri és a pannonhalmi tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat.

Tóth Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az közölte, hogy az elsődleges információk szerint egy Opel vezetője előzés közben elvesztette uralmát járműve felett, áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy Audival. Az ütközés után mindkét jármű kigyulladt. Az egyik járműben öten, a másikban ketten utaztak. Az elhunytak személyazonosságának megállapítása folyamatban van.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a segélyhívás fogadásakor két mentőhelikoptert is elindítottak az esetkocsik mellett. Először a kisbéri és a pannonhalmi esetkocsi ért a baleset helyszínére, azonban a mentők beavatkozására már nem volt mód, mert menthető sérültet nem találtak. A mentőhelikoptereket ezért visszafordították.

A forgalom kora este állt helyre. Forrás: infostart.hu