A Fejér megyei agrárkamara szakértői javaslatokkal, tájékoztatással segíti tagjainak boldogulását

Fotó pixabay

Megkezdte a munkát a Fejér Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoport. A munkacsoport feladata az ­információmegosztás és a kölcsönös segítségnyújtás lehetőségeinek feltérképezése, valamint olyan célok megvalósítása, mint a bejövő tagi észrevételek megtárgyalása, az emberi erőforrás, alapanyag, valamint az erő- és munkagépigények és -kapacitások felmérése, és arról a gazdálkodók tájékoztatása, illetve a piaci folyamatok alakulásának nyomon követése, tudtuk meg Varga Imre Istvántól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnökétől.

Az  Agrárkoordinációs Munkacsoportok az ország többi megyéjében is működnek és a következő oldalon található elérhetőségeken – igazgatóságokon – keresztül lehet felvenni a kapcsolatot velük: https://www.nak.hu/kamara/123-rolunk/megyei-igazgatosagok/18-megyei-igazgatosagok

A vezető azt is elmondta, hogy a vírus miatt szakértői javaslatok alapján készítették fel a falugazdász-irodákat a biztonságos ügyfélfogadásra, a nagyobb leterheltséget jelentő egységes­kérelem-beadási időszakra.

Mint megtudtuk, a falugazdászok idén is segítik a termelőket az egységes kérelmek beadásában, ám az ügyintézés során elsősorban telefonos kapcsolattartásra törekednek, ezért a központi ügyfélszolgálat díjmentesen hívható 06-80/900-365 számán vagy az ugyfelszolgalat@nak.hu címén kérhető felvilágosítás. Amennyiben mégis szükségessé válna a személyes ügyintézés, arra csak előzetes időpont-egyeztetés után lesz lehetőség.

Idén 43 jogcímre, intézkedésre lehet igényelni, bejelentést tenni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Az egységes kérelmek szankciómentes beadásának ideje április 6-án kezdődött és május 15- ig tart, és ezek beadását egy 17 részes oktatóvideó-sorozat is segíti.

 

Forrás: Varga Imre István

Varga Imre István, a Fejér megyei NAK elnöke