A fegyelmezett kisgazdák sem értik: Tarlós Istvánt elgondolkodtatja az Orbán Viktornak írt levele kiszivárgása

Fotó Shutterstock

A Polgári Kisgazdák az elmúlt évtizedekben számos esetben úgy érezték, hogy a jó javaslataikat mellőzték, azokat az indítványokat pedig amelyeket nem helyeseltek, sokszor támogatták. Minden ilyen helyzetben türelemmel kivártuk a végső döntést és számos esetben igazolódott, hogy a javaslataink ellenzések mellett is érvényesülhettek. Megtanultuk, hogy a jó együttműködés, a fegyelmezettség, a jó kormányzás egyik feltétele. A kiszivárgás mindig jelzés értékű. A jövőben is azt várjuk: miközben figyelünk egymás szavára, megmaradunk fegyelmezett szövetséges társaknak. (kpe)

A járványhelyzet jó alkalom a MÁV és a Volánbusz összevonására, elvethető az M2-es metró és a gödöllői HÉV összekötése, elmaradhat a budai fonódó második üteme, halasztható az M3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbítása, a 2-es villamos vonalának felújítása – többek között ezeket javasolta a Népszava által nyilvánosságra hozott levelében a kormánynak Tarlós István volt főpolgármester. A politikus az Indexnek nyilatkozva elmondta: a levelet két hónapja írta, az volt a kérdés, hogy a járványhelyzet miatt mi halasztható és mi nem egy adott körön belül. Azt mondta, ezek racionális javaslatok, a legjobb meggyőződése szerint írta őket, most is úgy tartja, csak meg kell kérdezni a közlekedési szakmát, például a Főmterv szakembereit. A javaslatokról nem beszélt szóban Orbán Viktorral, hivatalos választ sem kapott rá, és azon sem lesz felháborodva, ha nem fogadják el mindet, de a levél kiszivárogtatása elgondolkodtatja – tette hozzá.

„A miniszterelnök úr tanácsadóként volt kíváncsi a javaslataimra, ezeket most úgy beállítani, hogy a zöldpolitika, a kerékpározás és a turizmus ellensége vagyok, egyszerűen hülyeség” – válaszolt a Magyar Nemzetnek Tarlós István. „Belátom, erős mondat volt, hogy akár meg is szüntethető a libegő, azonban ezzel azt akartam kifejezni, hogy egy pandémiás helyzet és annak következménye, hogy kevés a pénz, a tavaly elhatározott felújítás, bővítés akár későbbre is tolható vagy el is hagyható – fogalmazott az egykori városvezető, hozzátéve: „egy pandémiás, pénzhiányos, kétségekkel terhelt helyzetben nekem racionálisan mindenképpen a teljesség igénye nélkül felsorolt beruházások megvalósítását kell javasolnom azokkal szemben, amelyek elhagyhatók. Aki ezen megsértődik, azzal nem tudok mit kezdeni” – tette hozzá. A mostani eset is jól mutatja, hogy szinte bármilyen levél kiszivároghat egy, a kormánnyal nem éppen jóindulatú orgánumhoz, amely aztán kénye-kedve szerint interpretálja a tartalmát – fogalmazott Tarlós István.

INDEX.HU, MAGYAR NEMZET