A drónok szárnyakat adnak a mezőgazdaságnak

Fotó pixabay.com

Az elmúlt években hatalmasat fejlődött a dróntechnológia, és az ABZ Drone ebben úttörő szerepet vállalt.

“A mezőgazdaság szárnyai” – Ez a gyönyörű szlogen áll az ABZ Drone G pavilonbeli 503/D standjának falán, az AGROmashEXPO-n. Filler Zsófia, az ABZ Drone értékesítője és növényorvos szerint a drónok azok az eszközök, amelyek használatával a mezőgazdaságunk szárnyalhat. Az elmúlt években hatalmasat fejlődött a dróntechnológia, és az ABZ Drone ebben úttörő szerepet vállalt.

A cég portfóliója rendkívül sokszínű, a drónok oktatási célú kipróbálására is van lehetőség náluk, de természetesen meg is lehet őket vásárolni. Garanciális és nem garanciális szervizszolgáltatást is nyújtanak, de akár egyedi igényekhez igazodó drónokat is fejlesztenek saját gyártásban.

Nem csak az eszközök, de a kiértékelő szoftverek is rengeteget fejlődtek az utóbbi években. Az Outfield szoftver például termésbecslést készít, és a mesterséges intelligencia fejlődésének köszönhetően egyre pontosabb értékeket nyújt a felhasználóknak. Ez elsősorban a gyümölcsültetvényeken gazdálkodóknak jelenthet nagy segítséget raktárkapacitásaik és szerződéseik tervezéséhez.

Videónkban az ABZ Drone standját és kiállított drónjait tekintheted meg:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fagroinform%2Fvideos%2F972294030330414%2F&show_text=false&width=560&t=0 Az AGROmashEXPO-n permetező drónt is kiállít a cég, amely 30 literes permetezőtartállyal rendelkezik. A drón akár 8 liter/perc lémennyiség kijuttatására is alkalmas. Kihasználja a légi permetezés előnyeit, óránként kb. 16 hektár permetezhető vele. A kiállításon ez a drón és az úgynevezett kistestvére is megtekinthető, amelynek permetezőtartálya 8-10 literes, ezt a kisebb táblák permetezésére ajánlja a cég. A kiállított drónok között szerepel még monitoring drón hő- vagy akár multispektrális kamerával.

A hazai drónhasználat legnagyobb kihívását a jogszabályi háttér jelenti, de az ABZ Drone már az oktatásait is azzal kezdi, hogy teljeskörű jogszabályi áttekintést nyújt a gazdálkodóknak, illetve az engedélyeztetési folyamatokat is át tudják vállalni a termelőktől, levéve a terhet a vállukról. Forrás: agroinform.hu