A devizahitelesek visszavásárolhatják az eszközkezelőnek felajánlott ingatlanjaikat

Dr. Fónagy János államtitkár - A kép forrása: kormany.hu

Dr. Fónagy János államtitkár: A devizahitelesek kedvezményes feltételekkel visszavásárolhatják a Nemzeti Eszközkezelő Programnak felajánlott ingatlanjaikat – ezt tartalmazza a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításáról szóló törvényjavaslat, amelynek vitáját szerdán folytatta le az Országgyűlés.

A kormány lehetővé kívánja tenni a devizaválság miatt bajba jutott embereknek, hogy visszakapják a bankok által elvett, a Nemzeti Eszközkezelő Programnak felajánlott ingatlanjaikat – közölte Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár. Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szerint a javaslat „uzsoraárfolyamon” vásároltatná vissza a hitelesekkel az indokolatlanul elvett ingatlanjukat, néhány tízezer forintos kedvezményt biztosítva.

Eddig is volt lehetőség a devizahitel károsultaknak a Nemzeti Eszközkezelő (NET) Zrt.-től visszavásárolni a lakásaikat – írja a 24.hu. A lap kiemeli, hogy a kedvező feltételek ellenére eddig mindössze 1312 adós élt a visszavásárlás lehetőségével október végéig. A portál szerint a most benyújtott törvényjavaslat sok kérdést szült, például a vételár meghatározásának módját, a kedvezmények részleteit és a fizetési határidőt. (Forrás: MTI)