A családok támogatásával a gyermekek megszületéséért

A kép forrása: murau.kreisberg.at

A családok támogatásával a gyermekek megszületéséért

A Polgári Kisgazdák az elkövetkező évek egyik legfontosabb programjának tekintik a Magyarországot is súlyosan érintő demográfiai válság elhárítását. Támogatunk minden olyan lépést, ami erősíti a családokat, és segíti a szükséges fordulatot a születések számának a növelése érdekében.

Dr. Turi-Kovács Béla és a felesége, Sosity Irén, két unokás nagyszülők. – A kép forrása: kpe.hu

A szervezeti híreinkben részletesen ismertetjük az eddig elért eredményeinket, és azokat, a már eddig törvényi szintre emelkedett családtámogatási programokat, amelyektől joggal várjuk a kedvező demográfiaifordulatot. A Kisgazda Országgyűlési Képviselőcsoport vezetője, Dr. Turi-Kovács Béla e témakört tárgyaló parlamenti felszólalását a „Vieók” rovatunkban külön közöljük. (KPE)

Novák Katalin: a családbarát Magyarország felé vezető úton

 

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. – A kép forrása: kormany.hu

A családvédelmi akcióterv a következő lépés a családbarát Magyarország felé vezető úton – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedd este telefonon az MTI-nek. Novák Katalin az akciótervről folytatott hét és fél órás „élénk, érdemi” parlamenti vitáról szólva kedvezőnek nevezte, hogy „legalább szóban” az ellenzéki pártok is támogatásukról biztosították a célokat. Az ellenzékből csupán egy frakció – a Párbeszéd – nem képviseltette magát, és sok kormánypárti képviselő szólalt fel – jegyezte meg. Hozzátette, meglátják, mi lesz a szavazásnál, hiszen az eddigi tapasztalataik azt mutatják, hogy a családokat támogató intézkedéseket nem szavazta meg az ellenzék. (Forrás: Novák Katalin államtitkár Asszony parlamenti felszólalása. (Forrás: MTI)

Zavaros ellenzéki felszólalások: Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője sajtótájékoztatón kérdésre azt felelte, hogy a családvédelmi akcióterv annak a kudarcnak a beismerése, hogy soha ennyire kevés gyermek nem született, mint most. Csárdi Antal, az LMP frakcióvezetőhelyettese tegnapi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta, a családvédelmi akcióterv parlamenti vitája után dönt arról a frakciójuk, hogyan szavaznak majd az ügyben. „Az alapcélokat én személyesen nagyon támogatom, de észre kell venni, hogy a családvédelmi akcióterv ezer sebből vérzik” – fogalmazott. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szintén sajtótájékoztatón kérdésre azt válaszolta, hogy az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervvel az a problémájuk, hogy az csak azoknak a jómódúaknak segít, akiknek nincs szükségük segítségre.

Eközben a hvg.hu rámutat: „gyanúsan egyívású és kétes hitelességű amerikai hírességek” előtt reklámozta Washingtonban Novák Katalin államtitkár az Orbán-kormány családtámogatási reformjait. Volt ott a házasság kérdésében ultrakonzervatív, simán szélsőséges és egyszerűen homofób – fogalmaz a portál. (Forrás: MTI; hvg.hu)