A családok támogatásával a gyermekek megszületéséért

Családi kirándulás. - A kép forrása: murau.kreisberg.at

A Polgári Kisgazdák az elkövetkező évek egyik legfontosabb programjának tekintik a Magyarországot is súlyosan érintő demográfiai válság elhárítását. Támogatunk minden olyan lépést, ami erősíti a családokat, és segíti a szükséges fordulatot a születések számának a növelése érdekében.

 Dr. Turi-kovács Béla és felesége, Sosity Irén, két unokás nagyszülők. – A kép forrása: kpe.hu

 A szervezeti híreinkben részletesen ismertetjük az eddig elért eredményeinket, és azokat, a már eddig törvényi szintre emelkedett családtámogatási programokat, amelyektől joggal várjuk a kedvező demográfiaifordulatot. A Kisgazda Országgyűlési Képviselőcsoport vezetője, Dr. Turi-Kovács Béla e témakört tárgyaló parlamenti felszólalását a „Vieók” rovatunkban külön közöljük. (KPE)

 

Novák Katalin: a családbarát Magyarország felé vezető úton

 

A családvédelmi akcióterv a következő lépés a családbarát Magyarország felé vezető úton – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedd este telefonon az MTI-nek. Novák Katalin az akciótervről folytatott hét és fél órás „élénk, érdemi” parlamenti vitáról szólva kedvezőnek nevezte, hogy „legalább szóban” az ellenzéki pártok is támogatásukról biztosították a célokat. Az ellenzékből csupán egy frakció – a Párbeszéd – nem képviseltette magát, és sok kormánypárti képviselő szólalt fel – jegyezte meg. Hozzátette, meglátják, mi lesz a szavazásnál, hiszen az eddigi tapasztalataik azt mutatják, hogy a családokat támogató intézkedéseket nem szavazta meg az ellenzék. (Forrás: Novák Katalin államtitkár Asszony parlamenti felszólalása. (Forrás: MTI)