A berendezések már a csornai napelem-gyárban vannak

Napkollektorok egy falusi ház tetején. - A kép illusztráció. - A kép forrása: homeinfo.hu

Hamarosan kezdődik a napelemek gyártása Csornán. A teljes gyártósor helyszínre szállítása megtörtént. A gépek, berendezések kicsomagolása és telepítése elkezdődött. Az év végére lezárul a gyártósorok szerelése, majd elkezdődik a próbaüzem, majd ezt követően a termelés felfuttatása a tömeggyártási szintre.

Erre 2019. második negyedévében lehet számítani. „Az üzemben előállított termékek világpiaci összehasonlításban is a legmagasabb minőségi és tartóssági követelményeknek felelnek meg. A napelem-cellák felhasználásával olyan napelemek készíthetők, melyek a hátoldalukra eső reflektív fényeket is hasznosítják, ezzel biztosítva a napelem-piacon elérhető legmagasabb hatékonyságot. A cég közel 100 új dolgozót vesz fel a következő 6 hónapban. A gyár működéséhez szükséges munkatársak kiválasztása, elbírálása már folyamatban van. A szükséges létszám feltöltése a beruházás, illetve a gyártás beindításához igazított, összességében körülbelül 80 új munkatárs felvételére kerül sor a már meglévők mellé. A gyártott napelem-cellák előoldali átlagos hatásfoka a kezdeti 23 százalékéról a közeljövőben 25 százalékra emelkedik, köszönhetően többek között az Európai Unió által alapított Horizont 2020 kutatási és fejlesztési programnak. A gyártási költségek további csökkentése mellett a fenntarthatóság is előnyösen változik a hatékonyság, a megbízhatóság és a tartósság növelésével. Emellett a gyártástechnológia jellemzője, hogy a ritkafémek, mint az ezüst és az indium, felhasználása csökken. A Magyar Fejlesztési Bank megerősítette: 40 millió euró összértékben kötött finanszírozási megállapodást a csornai napelem-gyár üzembe állítása érdekében. kapcsán. A csornai gyártás megindítására a napelemek iránti erős piaci igény miatt van szükség. A gyár az üzleti kereslet kielégítésére a korábban tervezettekhez képest jelentős kapacitásbővítés mellett kezdi meg a termelést.(Forrás: kisalföld.hu. – A kép címlapkép forrása: homeinfo.hu)

A képen balról jobbra Valiczkó Mihály Győrasszonyfa polgármestere, a Győr-Moson-Sopron Megyei közgyűlés és a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének a tagja, Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés korelnöke, a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke. – A kép forrása: kpe.hu

Valiczkó Mihály, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés és a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének a tagja, a Polgári Kisgazdák Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének az elnöke, Győrasszonyfa polgármestere: a mi megyénkben is fontos a vidéki települések iparosítása. A megye ipara eddig súlypontilag Győr városára koncentrálódott. Ugyanakkor a többi településen is helyes, ha megjelenik az ipartelepítés. Egy korszerű falusi ház ma már nehezen képzelhető el a tetőn rögzített napelemek nélkül. Ez már nem energiatakarékosság, hanem energia-termelés és önellátás a villamos energiából. A fejlődés nem áll meg, hanem a kistelepüléseken is töretlenül folyik. Ezt jelenti az eddigi Orbán-kormányok 8 éve tartó, helyes és megalapozott, Magyarország érdekeit szolgáló patrióta gazdaságpolitikája. (KPE)