A balatonfüredi Polgári Kisgazdák megdöbbentek Karácsony Gergely kijelentésén

Ma reggel döbbenten hallottuk a híradásokban, hogy az új Főpolgármester úr kitiltaná Budapestről a Diesel-motorral hajtott személyautókat.

 Mintha más megoldás nem is létezne a levegőtisztaság egyébként nagyon is indokolt védelmére.

 Önvezető autók tesztelése zajlik a zalaegerszegi pályán. A balatonfüredi Polgári Kisgazdák véleménye szerint a magyar mérnökök, akiknek a nagy múltú elődei például Adam Clark tervei alapján Lánc-hidat tudtak kivitelezni, Árpád-motorvonatot tudtak építeni, vagy a kelet-európai telekben is megbízhatóan működő Botond-teherautókat többezres darabszámban – ma is képesek megteremteni a lepusztult motorokkal hajtott személyautók elektromos hajtásra történő átépítéséhez a háttéripart. Mégpedig költségtakarékos módon. Egyértelmű, hogy a gépkocsi elavult és elhasznált motorját kell csak kiemelni, és a helyére egy megfelelő villanymotort kell beépíteni, ami ugyanazt a kardán-tengelyt forgatja, mint az eredeti motor, valamint a csomagtartó egy részét nyilván az akkumlátorok foglalják majd el. Egészen biztos, hogy a negyedik Orbán-kormány Innovációs és Technológiai Minisztériuma meg fogja keresni az ehhez szükséges háttéripar megszervezéséhez a lehetőségeket, valamint megfelelően támogatni fogja az ebben résztvevő vállalkozásokat. Aki pedig ilyen átépítésre vállalkozik, nyilván számíthat kedvezményekre, például útdíj-kedvezményre.

 A Karácsony Gergely-féle tiltás azért veszélyes, mert az új Főpolgármester úr még szinte bele sem ült a székébe, de máris a szocialisták és liberálisok régi nótája szól: tiltás, megszorítás, népsanyargatás.

Mi a polgári oldalon állók, akik teljes erőnkkel támogatjuk a Kormány erőfeszítéseit, nagyon szomorúak lennénk, ha nekünk is csak annyira tellene, mint Karácsony Gergelynek. Tiltani, megszorítani és a magyarokat sanyargatni. Mi Polgári Kisgazdák egy értelmes jövőt építünk, ahol nagyon komolyan odafigyelünk a felelős környezet-gazdálkodásra, így a levegőtisztaság-védelemre is, miközben az eszünket is használjuk, éppen azért, hogy ne kelljen olyan intézkedéseket hozni, ami nyomorgatja a magyar embereket. Szenvedett a mi népünk éppen eleget. (Dr. Paál Sándor, KPE Balatonfüred)