A balatonfüredi Polgári Kisgazdák az 1848- 49-es Forradalom és Szabadságharc kitörésének 175-ik évfordulóján

aggodalommal hallgatták a háborús híreket is

A balatonfüredi koszorúzási ünnepség után kellemes környezetben kötetlen beszélgetésre került sor, ahol vendégünk volt Gubicza Ferenc a Balatonfüred Városért Közalapítvány elnöke is.

Gondolatok fogalmazódtak meg, amit most közreadok.

A javaslatok szerint a Polgári Kisgazdáknak az alábbi gondolatokat érdemes megírni megfontolás céljából az országgyűlési képviselőkhöz:

1) Ferenc pápa közelgő budapesti látogatása alkalmából érdemes lenne megfontolni egy államközi megállapodás megalkotását Magyarország és Vatikán Állam között, ami szerint a két állam létrehozna egy Nemzetközi Békeszövetséget.

2) Az államközi megállapodás neve: „A Vatikán Állam és a Magyar Állam megállapodása a Nemzetközi Békeszövetség létrehozásáról” lehetne.

3) Az államközi megállapodás szövege az alábbi tartalom szerint lehetne:

a) A megállapodó felek közös akarattal egy Nemzetközi Béke-szövetséget hoznak létre.

b) A megállapodó felek a Nemzetközi Béke-szövetség élére a Vatikán Állam államfőjét kérik fel, aki a megállapodás aláírásakor Ferenc pápa.

c) A Nemzetközi Béke-szövetség szélesre tárja a kapuit a világbékét fontosnak tartó országok előtt.

d) A Nemzetközi Békeszövetség adminisztratív költségeit annak létrehozásakor a Magyar Állam, később a csatlakozó országok Magyarországgal közösen a GDP-jük arányában, – de a költségekkel mindenképpen takarékosan – viselik.

e) A Nemzetközi Béke-szövetséghez a csatlakozó országokon kívül csatlakozhatnak még etnikai és nemzeti kisebbségi csoportok, továbbá magánszemélyek is, akik önkéntes adományokkal segíthetik a reményeink szerint világméretűvé fejlődő Szövetséget.

Indokolás: a balatonfüredi Polgári Kisgazdáknak az a meggyőződése, hogy a Föld lakosságának meghatározó többsége NEM támogatja, hanem kifejezetten ellenzi azt, hogy a teljesen értelmetlen, Oroszország és Ukrajna között zajló háború világméretű atom-háborúvá fejlődjön, és garantáltan elpusztítsa a földi életet. Ehhez javasolt összegyűjteni a jóakaratú emberek sokaságát és erejét, akár a kifejezetten önvédelmi célú katonai erejét is, az egész Földön.

Gloria in excelsis Deo, et pax in terra hominibus bonae voluntatis. – Dicsőség Istennek a mennyben, és békesség a jóakaratú embereknek itt a Földön. 

Dr. Paál Sándor Balatonfüredről

(Forrás és fotó: Paál S.)