A 2015-ösnél is súlyosabb migrációs válság alakulhat ki Németországban

Migráns-áradat. - A kép forrása: lokal.hu

Újabb migrációs válság alakulhat ki Németországban, és a kormány nem készült fel a helyzet kezelésére – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.

Az Európai Parlament legnagyobb frakcióját alkotó jobbközép pártcsalád német vezetője a Welt am Sonntag című lapnak adott interjút. Manfred Weber – az MTI tudósítása szerint – kiemelte: 

a németországi befogadóközpontok megteltek, és a menedéket kereső emberek elhelyezéséért felelős helyi önkormányzatok súlyos terhelés alatt dolgoznak. 

Ráadásul azzal kell számolni, hogy télen ismét jelentős számban érkeznek ukrán menekültek az Európai Unióba, így sokan Németországba is, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök „terrorista rezsimje folyamatosan rombolja az ukrajnai energetikai infrastruktúrát” – mondta a Németországban ellenzékben lévő bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

Hozzátette: attól tart, hogy „drámai” folyamatok indulnak be télen, és a 2015-ös európai migrációs válság idejéhez hasonlóan ismét egyre több tornatermet kell átalakítani befogadóközponttá, korlátozva az iskolai testnevelést és a sportegyesületek működését. A szociáldemokraták (SPD), a Zöldek és a liberálisok (FDP) koalíciós kormánya nem készült fel erre a helyzetre, és „egyszerűen figyelmen kívül hagyja a kihívásokat” – mondta Manfred Weber.

Forrás: index.hu

https://index.hu/kulfold/2022/12/04/nemetorszag-ujabb-migracios-valsag-orosz-ukran-haboru-ukran-menekultek-manfred-weber/