40 millió forintot szán a felnőttképzés folytatására a város /Átvették diplomájukat az első, végzett digitális szakemberek Fehérváron

Fotó Fehér Gábor

Horváth Miklós Csaba a KPE megyei elnöke szerint: városunk azért sikeres, mert minden lehetőséget megragadunk a fejlődésre. A felnőttek képzése által minőségibb munka, magasabb fizetés és több sikerélmény jut s Székesfehérvári embereknek.

 

Nem. Nem érünk rá! Nem elég, hogy majd a gyerek kitanulja! A ma aktív munkavállalóknak is be kell vonulniuk az Ipar 4.0 birodalmába. Székesfehérvár a központja e virtuális tájnak.

Mindez egy januárban indult képzés keddi befejezésén, oklevélátadóján elhangzottak zanzája.
Tizenhat arconicos dolgozó vett részt az Alba Innovár Digitális Élményközpont (amelyhez hasonló intézmény csak Győrben van hazánkban), az Óbudai Egyetem helyi kar és a végzett tizenhatok munkáltatója közösen indította felnőttképzési programjában, amelyen ipari robotok menedzselését s 3D-s tervezést is tanultak a „Vissza az iskolapadba!” jelige alatt suliba vonulók.

Laufer Tamás, az Alba Innovár elnöke a városházán megtartott eseményen úgy fogalmazott, hogy az Ipar 4.0 epicentruma Székesfehérvár. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, 40 millió forintot szán a program folytatására a város! Ez a képzés egyfajta pilot, azaz próba volt.
Az Arconic részéről Hicham Wazni arról beszélt, az új technológia már itt van. Elhivatott, szakképzett munkavállalók kellenek hozzá.

Forrás: feol.hu, Majer Tamás