2022-ben is kétszer 1 %!

Fotó: orientpress.hu

Már bő egy hónapja, hogy elkezdődött az új év,így ideje, hogy az 1 %-os felajánlás lehetőségére megint felhívjam kedves olvasóim figyelmét.

Sokszor tűnhetnek ismétlésnek soraim az elmúlt évek alatt, de mindig arra kell gondolnom, hogy vannak olyanok is, akiket először szólíthatok meg.

Immár hosszú évek óta lehetősége van minden adózó állampolgárnak arra, hogy adója egy százalékát valamely társadalmi szervezet / egyesület, alapítvány /, másik egy százalékát pedig   hivatalosan is bejegyzett egyház javára felajánlja. Ezen összegek tehát senkit nem terhelnek meg külön, hiszen a kiszámított, levont, befizetett adóból kerülnek a kedvezményezettekhez!

Sajnos alig elmozduló statisztika, hogy sokan nem élnek a felajánlás lehetőségével, holott nemes,,a társadalomérdekeit szolgáló, szükséges tevékenységeket tudnának így támogatni.

Ráadásul az állam ezen felajánlásokat –  természetesen azok számához igazodva – ki is egészíti.

A kétszer egy százalékról az adóbevallással egyidejűleg, de akár külön is, a bevallási határidő legvégéig rendelkezhetünk. 

Ahogy minden évben, idén is tisztelettel  kérek minden Polgári Kisgazdát, minden adózó állampolgárt, hogy vegye azt a talán öt perces fáradtságot, és rendelkezzék kedve, belátása, világnézete  szerint adójának kétszer egy százalékáról!

Dr. Bakos Zoltán, KPE szakértő