134 új koronavírus-fertőzöttet találtak, egy beteg meghalt

koronavírus.gov.hu

134 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 337 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal.

Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 055 fő. A gyógyultak száma jelenleg 773 569 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7713 főre csökkent.

92 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 709 197 fő, közülük 5 504 205 fő már a második oltását is megkapta.

Mint írták, a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetőek, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Az iskola közeledtével felhívják a szülők figyelemét, hogy még ma jelezhetik az iskoláknak, hogy kérik, vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását, emellett továbbra is lehet a még beoltatlan gyermeket automatikusan regisztrálni oltásra az interneten és számukra is nyitva az időpontfoglaló. Hozzátették, Európában elsőként Magyarország tette lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon lehet időpontot foglalni. Már 219 ezren a harmadik oltást is felvették.

24.hu