10 fokos kontraszt lesz szombaton

Fotó: szon.hu

Az északi-északkeleti határ közelében helyenként egész nap fagyhat, délnyugaton 10 fok is lehet. Este itt az újabb mediterrán ciklon.

A csapadékot okozó mediterrán ciklon szombat hajnalban távozik térségünkből, de az Északi-középhegység térségében még szombat reggel, délelőtt is előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. Dél felől átmenetileg több helyen felszakadozik a felhőzet, egy-két órára kisüt a nap. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 

egészen északon, északkeleten egész nap gyengén fagyhat,

délnyugaton viszont 9-10 fokot mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban.

illusztráció

Közben dél felől újra megvastagszik a felhőzet, egy újabb mediterrán ciklon hoz csapadékot. Helyenként nyugaton délután is előfordulhat eső, havas eső, majd kora estétől délen egyre többfelé ered el az eső. A csapadékzóna szombat éjjel észak felé terjeszkedik, az eső mellett havas eső, főként a Dunántúli-középhegységben néhol havazás is megjelenhet, északon pedig gyenge ónos eső sem zárható ki. Jelentősebb csapadék délen várható, máshol csak pár milliméter hullhat.

Vasárnap napközben a csapadék fokozatosan mindenhol megszűnik, legkésőbb a Dunántúl déli-délnyugati részén. Délutántól északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, északnyugaton néhány órára így már kisüthet a nap. 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet a délutáni órákban.

A hétfő reggel többfelé indulhat fagyosan, majd várhatóan kedden újabb mediterrán ciklon érheti el térségünket.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/hirek/10-fokos-kontraszt-lesz-szombaton