1 % javuló adatok!

Fotó epulettar.hu

Az év elejétől egészen az adóbevallás végéig sokszor már szégyenkeztem, mert annyi alkalommal hívtuk fel olvasóink figyelmét a 2 x 1 % -os bevallás lehetőségére és jótékony voltára.

Tény, hogy az állami média is rendszeresen tájékoztatást adott az egyházaknak és az arra jogosult társadalmi szervezeteknek történő adófelajánlás módjáról.

Jelenleg még feldolgozás alatt állnak a 2019-es év adózásával kapcsolatos adatok,ill. csak részinformációk állnak rendelkezésre. Így jutott tudomásomra, hogy növekedett az egyházaknak  1 % adót felajánlók száma, és így az adományozott összeg is!

A katolikus egyháznak  a korábbinál 74 ezerrel többen,a református egyháznak 34 ezerrel többen,míg az evangélikus egyháznál nyolcezerrel nőtt a felajánlók száma. / Szívesen említenék más felekezeteket is, de a rendelkezésemre álló híranyag csak ezt a három egyházat említi. / Mindhárom esetben a felajánlott összeg is emelkedett!

Mi, Polgári Kisgazdák  soha nem felejtettük el az egyházak mással nem helyettesíthető történelmi szerepét, a jelen korban is nagyon fontos küldetését számtalan területen, így gondolom valamennyien úgy érezzük : adóforintjaink jó helyre kerültek!

 

Dr. Bakos Zoltán