ajánlott oldalak
fórum
-több
 
Ön szerint hogy lehetne megoldani a magyarországi romák helyzetét?
Ön szerint hogy lehetne megoldani a magyarországi romák helyzetét?
2011. április 27., 14:26
Olvasóinktól arra, várunk ötleteket, elképzeléseket, hogy hogyan lehetne megoldani a magyarországi roma lakosság nehéz helyzetét. Hogyan lehetne számukra - természetesen az ő közreműködésükkel jobb életkörülményeket teremteni? Ezzel megelőzve egy jövőbeni etnikai és társadalmi konfliktust.


 
* Hozzászólás csak regisztrált tagok számára lehetséges.
Ezt mutasd: 
11.
péter sándor
sóstóhegy
2011. június 18.,
20:37
nincs előzmény | válasz erre

  A megoldás az "én programom" szerint egyszerü, célravezető és nem  évtizedeket igényel.Kérem az illetékest-illetékeseket,  ha igényt tartanak vagy érdekli az "én programom" vegyük fel a kapcsolatot.Kardinális ügyről van szó, ezért a megoldás halaszthatatlan.Voltak romaszármazásu munkásaim, beosztotaim és visszautasitok mindenfajta álltalánositást és stigmát.Ugy gondolom, hogy tapasztalat és nem a tulzott tudományos körülírás, okoskodás és  magyarázkodás vezet a megoldáshoz.

 

 

 

 
10.
Herczeg Lajos
Nagytálya
2011. május 26.,
11:25
nincs előzmény | válasz erre

Folytatom. A szociális földprogramot felejtsék el. Mit várnak egy olyan cigánytól aki a saját portáját sem tartja tisztán, a kertje pedig gaztenger és bozóttal sűrűn be van nőve. Aki nem hiszi annak ezer példát tudok mutatni a közvetlen közelemben. Csak hát ismét oda kerültünk mint az előbb, le kellene ereszkedni a nép közé elvtársak! Persze tudjuk, hogy vannak jó példák is. Először tegyék rendbe a törvényhozásban az osztatlan közös tulajdonú földek sorsát, vagyis méressék ki mindenkinek a földjét. Ekkor tulajdonjogilag rendezve lenne az ügy. Persze nem érdeke a mindenkori politikai hatalomnak, hogy ez rendeződjön, mert akkor világossá válna azonnal, hogy kik azok a "zöldbárók" akik bitorolják fillérekért ezeket a földeket. És ugyan úgy az állami földek esetében is, minden politikai oldalhoz tartoznak olyanok akiknek az érdekei sérülnének. Most már végre húzni kellene egy vonalat, és vissza mindent ami visszajár. Akik pedig akadályozzák a munkát és a rendcsinálást, lehetne meneszteni.

 
9.
Herczeg Lajos
Nagytálya
2011. május 26.,
10:52
nincs előzmény | válasz erre
Folytatom. Aki kétkezi munkát végez, és tényleg dolgozik nem csak a lapáton támaszkodik, az elfárad, és aki elfárad annak nem jár más hülyeség a fejében. A liberális duma pedig nem kell! Olyanok ne akarjanak javaslatot tenni, akik még életükben nem dolgoztak egy jót, csak a "kiskörúton" flangáltak. Ne használják a liberálisok a cigányságot "próbanyúlként" és a hátuk mögé bújva az ő szenvedéseiken felkapaszkodva kicsikarnak mindenféle idézőjelbe tett JOGOKAT, hanem mutassanak példát kötelességtudatból. Annak lehetnek jogai aki először a kötelességeit is teljesíti. Együtt kell élni a cigánysággal és látni mindennapjaikat, megtapasztalni életvitelüket, a lesűlyedésük okait csak igy lehet világosan látni. Tanulniuk is kellene, van is rá lehetőségük, mindent megkapnak hozzá, mégsem teszik (tisztelet a kivételnek). Megélhetési politikusaink nem élnek közöttük, sőt jól elszigetelten még választóiktól is, mintegy megközelíthetetlen felség, akinek csak négy évente van szüksége a szavazataikra.
 
8.
Herczeg Lajos
Nagytálya
2011. május 26.,
10:11
nincs előzmény | válasz erre

A közutak állapota enyhén szólva is kritikán aluli. Valamint az utakat szegélyező vízelvezető árkok, és az útpadka is minősíthetetlen állapotú. A víz nem folyik le az úttestről, ha lefolyna sem tud hova, mert az árkok elsekélyesedtek, feltöltődtek, tele vannak gazzal, benőtte többségét az akác és minden féle növényzet. Ezeket a padka és árokrendezési munkákat kézi erővel lehet elvégezni. Ezt a munkát nem közmunkásként végeztetném velük, hanem közalkalmazottként, és már meg is van a kormány által áhított munkahelyteremtés, melyben a kormány jár az élen, nem pedig odatolja a vállalkozásoknak a megszorítások és terhek mellé. Ez a két féle munkalehetőség végeláthatatlan ideig működhetne, mert élemiszert állít elő és a közlekedést javítja, biztonságossá teszi, a kitermelt fa és fásszárú növények pedig ingyen tüzelő anyagot jelentenek, ami által megszűnhetne a falopás is. A pénz meg van rá most is, csak éppen segélyként kapják. A gyermekeik úgy nőnek fel, hogy nem látjék a szüleiket dolgozni

 
7.
Herczeg Lajos
Nagytálya
2011. május 26.,
10:10
nincs előzmény | válasz erre
A romáknak, azaz a cigányoknak munkát kell biztosítani! Aki ezen a világon él, főleg Magyarországon, az láthatja, hogy hol a munka, hol a feladat. Olyan munkát kell adni a cigányoknak, mely képzettségüknek megfelelő, mint régrbben is, főleg segédmunkások voltak. Persze vannak közülük sokan akik képzettek, és saját hibájukon kívül lettek munkanélküliek. Ezek az emberek munkavezetőként (régebben "Brigádvezető" ) láthatnák el feladatukat. A mezőgazdaságban idénymunkák alkalmával tavasztól őszig folyamatosan munkát lehetne biztosítani számukra a zőldség-, és gyümölcs termesztésben, mely sok kézimunkát igényel. ( Ennek előfeltétele persze, hogy meg kell szüntetni a behozatalt külföldről! Ez persze sértené a spekuláns rablótőke irányítóit, de hát valamit valamiért ! )  Javaslatom még nem ért véget, csak 1000 karakterben nem lehet megoldani a cigányok problémáját, ezért folytatom újabb 1000 karakterben.
 
6.
Sokynómosy József
Velence
2011. május 14.,
08:30
nincs előzmény | válasz erre

A cigányok tőlünk erősen eltérő kulturába születnek bele. A lopás náluk nem számít negatív cselekedetnek, sőt a népdalaik szövege éppen dicsőíti az ügyes tolvajokat. Érdekegyeztetés alatt kizárólag a fizikai erőszak alkalmazását értik. Tekintélyként csak  a saját köreikből származót (cigányvajda, cigánybíró, cigányrendőr,stb.) fogadják el. Tehát, az alkalmazkodásra képes (kiiskolázott, kultúránkba beilleszkedett cigányok helyzetbe hozásával lehet a közcigányságra hatni, az együttélésre szoktatni, elviselhető állampolgárrá nevelni.

 

 
5.
jenő
nyiregyháza
2011. május 6.,
20:40
nincs előzmény | válasz erre

a

segélyezést átalakitani,rábirni öket a munkára.Gyakrabban elenörizni a segélyek helyét.Nem nyalni a seggüket.

 
4.
ácsimre
Kisdér
2011. április 27.,
22:32
nincs előzmény | válasz erre

A magyarországi cigányok helyzetét úgy lehet megoldani, hogy egyenlőséget kell teremteni emberek között színre, nemre, vallásra, stb. tekintet nélkül.

Nem kívánom vissza sem a Rákosi-, sem a Kádár-érát, de akkor is éltünk, pedig segélyt nem kaptunk. Nem kívánom részletezni az akkori életet, de mindenkinek megvolt a munkája, aki mozogni tudott.

Az apró gyerekek baromfit, nyulat gondoztak, a nagyobbacskák már birkát, kecskét legeltettek, a veteményesben gyomláltak, gyümölcsöt szedtek, stb., stb.

Ezekre kell megtanítani, akár rákényszeríteni a cigányokat is.

Akit érdekel, annak tudok mutatni példát is.

 
3.
ácsimre
Kisdér
2011. április 27.,
22:27
nincs előzmény | válasz erre

folytatás:

1990. után sokan lettek munkanélküliek, de csak a tücskök közül, mivel nincs fizetőképes kereslet a muzsikára. A szorgalmas tücskökte azóta is megfizetik, itthon és külföldön is.

Jött a másik nagy probléma: sok kapzsi, haszonszerző lett polgármester, akik segélyekkel vették meg a lusta, dologkerülők szavazatát, majd csődbe vitték (önhibáján kívül hátrányos helyzetű) településüket. A kormányok ebben cinkosok voltak, így az állami vagyonnal visszaélőket nem vonták felelősségre, nem vonták meg busás fizetésüket, egyéb vagyoni ellátásukat, hanem bűntárssá váltak.

Munka pedig mindíg van. A termőföld egy része nincs megművelve. Elődeink kert- és gyümölcsös Magyarországot hoztak létre, az elmúlt 20 évben az elsivatagosítást támogatták. Egész erdőket hagytak ellopni, a liberálisok bevezették a "megélhetési bűnözés" fogalmát, miközben maguk magánvárrá, erődítménnyé alakították át kertes, fürdőmedencés "kunyhóikat".

folytatom

 
2.
ácsimre
Kisdér
2011. április 27.,
22:18
nincs előzmény | válasz erre

Kedveseim!

Első sorban azoknak írok, akik megbuktak a magyarországi általános iskolában magyar irodalomból, mert nem olvasták el kellő figyelemmel Gárdonyi Géza: Egri csillagok című művét. Nekik tartok most korrepetálást. Hogy hívták Dobó István hírszerzőjét? Ő volt Sárközi, a cigány. Hogy hívták Dobó István zsoldos pattantyúsát? Valami német volt, aki még magyarul sem igen tudott. Mikor történt mindez? Úgy fél ezer évvel ezelőtt. Mi történt azóta? A németek (svábok) szívós munkával dolgoztak, mint a hangyák, megtanultak magyarul, a dorbézolók pedig elköltöztek a brit szigetre, nem engedték vissza őket, ők lettek a skótok. A cigányok nem tanultak mást csak hegedülni (már aki), a lustábbak kivándoroltak Kanadába és vissza is jöttek, mert ott kevés disznóból csinálnak fokhagymás kolbászt és azt sem akasztják ki kerítésnek. Állítólag egy LaFontain nevű francia írónak ez adta az ötletet "A hangya és a tücsök" meséje alapjául.

 
 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem