ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Magyarország sikeresen képviselte álláspontját Jeruzsálem kérdésében

Létrehozva: 2017. június 8., 13:57 | Utoljára frissítve: 2017. december 15., 11:48
nyomtat küld

Izgalmas, hosszú, komoly és mély vitát folytattak az Európai Tanácsban a kormányfők Jeruzsálem kérdéséről, s ennek során Magyarország sikerrel képviselte álláspontját - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel Brüsszelben az MTI-nek.

A magyar álláspont lényege az volt, hogy az Európai Uniónak semmilyen reakciót nem szükséges adnia az Egyesült Államok kormányának Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő döntésére - mondta. A csúcson ennek megfelelően olyan kompromisszum született, hogy az EU-nak ki kell állnia korábbi állásfoglalásai mellett, tehát a közel-keleti válság megoldásával kapcsolatos eddigi uniós álláspontot kell megerősíteni - ismertette a magyar kormányfő. A témával kapcsolatban megjelent, ezen túlmenő nyilatkozatok, értelmezések nem felelnek meg a valóságnak - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. (Forrás: MTI)

A Polgári Kisgazdák álláspontja nem más, mint egy kiegyensúlyozott közel-kelet politika továbbvitele. Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a Közel-Keleten az egymással szembenálló felek mindegyike a hazájához ragaszkodó, tartalmas és boldog, biztonságos életre vágyó emberekből áll. Ennek okán semmiféle részrehajlásnak sincs helye. A szembenálló feleket az Európai Uniónak abban kell segíteni, hogy egymással a kölcsönös érdekek mentén meg tudjanak egyezni az együttélésük meghatározó kereteiben. Ez mindenkinek az érdeke. Ismét élénk kereskedelemre, kulturális és gazdasági együttműködésre lenne szükség Európa és a Közel-Kelet országai között. Egykoron Magyarország, nevezetesen a Csepeli Vámmentes Szabad Kikötő, valamint a Levante vizeihez tartozó közel-keleti országok között élénk folyam-tengeri hajóforgalmat és kereskedelmet bonyolított le a magyar DETERT Tengerhajózási Vállalat, amivel mindenki csak jól járt. Ismét meg kell tanulnia mindenkinek a fölösleges szembenállások eleve vesztes-vesztes pozíciójából az együttműködés mindenki számára győztes-győztes pozíciójába eljutni. (KPE)

Fotó: origo.hu

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem