ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Augusztusban 13,2 százalékkal nőttek a keresetek

Létrehozva: 2017. június 7., 12:32 | Utoljára frissítve: 2017. október 20., 12:57
nyomtat küld

Augusztusban a bruttó átlagkereset 13,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
 
 
A növekedés üteme alig különbözött az előző havi 13,1 százaléktól, de az augusztusban szerepet játszott a jutalmak és prémiumok, valamint más egyszeri kifizetések 31,0 százalékos növekedése, ezektől megtisztítva a rendszeres bérek is átlag felett, 14,4 százalékkal nőttek. Az augusztusi 2,6 és az első nyolc havi 2,4 százalékos inflációval számolva ez 10,0 százalékos reálbér emelkedésnek felel meg. Augusztusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél nettó kereset családi kedvezmény nélkül 194 500 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 202 400 forintra becsülhető - közölte a KSH. A vállalkozásoknál 300 ezer forint volt a bruttó átlagkereset, amiből 199 ezer 600 forintos nettó kereset adódott. (Forrás: KSH/medianezo@medianezo.hu).
 
 
Magyarországon érdemes dolgozni, és nincs értelme a bizonytalan jövőbe kivándorolni. A magyar gazdaság áldozatos munka árán ugyan, de nem csak stabilizálódott az elmúlt 7 és fél esztendőben, hanem határozottan emelkedő pályára is lépett. - Vallják a Polgári kisgazdák. (KPE).

A kép forrása: napi.hu

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem