ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Magyarorzág számíthat Bulgáriára az agrárpolitikában

Létrehozva: 2017. június 7., 12:27 | Utoljára frissítve: 2017. október 20., 11:23
nyomtat küld

Fontos, hogy az újabb európai uniós tagállamok összehangolják álláspontjaikat annak érdekében, hogy a gazdák megfelelő forrásokhoz juthassanak – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Rumen Porozsanovval, Bulgária földművelésügyi és élelmezési miniszterével folytatott megbeszélés után, Szófiában.
A Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjét érintő kérdésekkel kapcsolatban Fazekas Sándor elmondta: kiemelt fontosságú, hogy az agrárpénzeket továbbra is a gazdák kapják meg. A KAP jelenlegi rendszere kellő rugalmasságot biztosít a tagállamoknak arra, hogy prioritásaiknak megfelelően kialakítsák a saját modelljüket – tette hozzá a miniszter. A magyar agrártárca vezetője emlékeztetett arra, hogy Magyarország számíthat Bulgáriára az élelmiszerek kettős termékminőségű gyakorlatának megszüntetéséért folytatott munkájában is. Az élelmiszerek kettős minőségének diszkriminatív voltára szeptemberben a bolgár parlament nyilatkozatban hívta fel az Európai Bizottság figyelmét, így ezen a platformon is közös nevezőn van a két ország agrárvezetése. A tárgyalópartnerek egyeztettek az Európai Bizottság által kifogásolt Földforgalmi törvény hatályos előírásairól, valamint a két ország erdészeti kutatóintézeteinek együttműködéséről is. A kétoldalú találkozó során megegyeztek arról is, hogy a visegrádi négyek agráregyeztetésein is részt vevő balkáni ország a jövőben összehangolja EU-s szakpolitikáját Budapesttel. (FM Sajtóiroda).
A Közös Agrárpolitika alakítása során a Visegrádi Négyek, - bővülve Romániával, Bulgáriával, Szlovéniával és Horvátországgal - eredményesek lehetnek a mielőbbi felzárkózásban. Ennek a nemzetközi összefogásnak az agrárdiplomáciai előmozdításában az elmúlt hét és fél évben a magyar ágazati szakminisztérium mindig az élén haladt. (KPE).

Bulgária címeres lobogója (Forás: utazol.hu)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem