ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Számunkra első a tagjaink véleménye

Létrehozva: 2017. június 2., 13:22 | Utoljára frissítve: 2017. december 14., 12:55
nyomtat küld

A kisgazda mértéktartás és bölcsesség mutatkozott meg a KPE tagjainak felszólalásában.

Dr. Becz Miklós kistermelői szövetkezést, kiegyenlített versenyt: Dr. Németh Antal professzor úr előadásában nagyon értékes gondolatok hangzottak el. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni a kistermelői termékek értékesítésének a megszervezésére. Ebben van nagyon nagy jelentősége a Polgári Kisgazdák által szorgalmazott kistermelői szövetkezéseknek az agrárgazdaságban. Biztosak lehetünk abban, hogy a mikro-, kis-, és a közepes méretű vállalkozások csak akkor lesznek képesek versenyben maradni a mező- és élelmiszergazdasági termékek piacán, ha agrárgazdasági szövetségek sorát hozzák létre egymás között. Így például a kertészeti ágazatokban, az 1970-es években oly jól működő háztáji gazdaságok az újraélesztésük után zöldségszárító, gyümölcskonzerv és hűtőtároló üzemek nélkül nem lesznek képesek sikeresnek maradni, de ugyanez vonatkozik a kistermelő közös értékesítési hálózatainak a megszervezésére is. Tejcsarnokok, mini-vágópontok, sertéshús-füstölő műhelyek, sajtüzemek, tojáscsomagolók nélkül a vidék háztáji gazdasági haszonállattartását sem lehet feléleszteni.

Medve Lajos helyet a kisgazdáknak a helyi médiában: a XVI. kerületben 20 KPE tag van. Mi mindenben segítjük a Fideszt, de ne legyenek kisgazdákat kiszorító törekvések, és kapjanak megfelelő kerületi média-hátteret a kisgazdák is. Sajnos a civil-szervezetek adminisztrációs terhei növekednek. Ezen könnyíteni kellene, akkor nekünk, kisgazdáknak is lennének civil kezdeményezéseink, akár egy helyi piacot erősítő közösség létrehozásában. A kerület kisgazdáinak a véleménye az, hogy a mostani kormány külpolitikája jó, végre eljutottunk oda, hogy valóban merjük őszintén képviselni a magyar érdekeket, és ez nagy szó a negyven éven át tartó „proletár-internacionalista agymosás” után, még ha utána egy bő negyedszázadot is várni kellett erre.

Dr. Gulyás István őrizzük meg a termőföldet: senki ne „üljön fel” az ellenzéki hókuszpókusznak. Félre akarnak vezetni minket. Azt üzenik, hogy nem képesek megegyezni, de a „földalatti” megegyezésük és választási forgatókönyvük már megvan, és az utolsó pillanatban egységesen és nagy erővel előjönnek. Tehát senki ne kényelmesedjen el, ne lógassa a lábát, hanem biztasson mindenki és saját magát is, hogy menjen el szavazni, és szavazzon a Fidesszel szövetséges erőkre. – Senki ne üljön fel a szirénhangoknak, és ha csak egy mód van rá, ne adja el a termőföldjét, mert annak az értéke tovább fog nőni, mert a népesség a Földön erőteljesen nő, és aki már megszületett, annak enni is kell adni. – Szent László év van. Erre is emlékeznünk kell. Szent László 1077 és 1095 között példamutatóan uralkodott, valóban nemzetépítő nagy király volt, és 1081 és 1918 között jó működött az általa létrehozott Dalmát –Horvát - Magyar államközösség.

Keresztes Tibor jelen kell lenni a választási bizottságokban: azt lehet tapasztalni, hogy a kistelepüléseken nagyon alacsony a választási aktivitás. Az emberek be vannak húzódva az otthonaikba, és alig tesznek valamit, pedig mára már nyilvánvaló, a történész szemével jól látható, hogy Orbán Viktor vezetésével ismét egyfajta szabadságharcot vívunk. Bizonyos külföldről támogatott civil-szervezetek már minden választókerületben felkészítéseket tartanak az embereik számára. Nekünk is fontos, hogy az embereink a választókerületekben ott legyenek, és folytassák azt a felvilágosító munkát, amelynek a következtében az emberek nem „dőlnek be” a soros-féle szövegeknek. Fontos, hogy Fidesz és szövetségesei mindenhol küldjenek egy megfigyelőt a szavazat számláló bizottságokba, mert Soros György emberei közül többen a választási csalásoktól sem riadnak vissza. Mindenki jelezze, ha a Soros Györgyhöz köthető civil-szervezetek mozgását tapasztalja vidéken. (kpe.hu)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem