ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Duna stratégia, környezetvédelem, kiegyensúlyozott fejlődés

Létrehozva: 2017. május 31., 15:36 | Utoljára frissítve: 2017. október 19., 14:31
nyomtat küld

V. Németh Zsolt környezetügyért felelős államtitkár a Duna Stratégia Éves Fórumán: „a Duna Stratégia környezetvédelmi pillére három fő területet foglal magában: vízminőség-védelem, környezeti kockázatok csökkentése és a bio diverzitás”.
Félreértés, ha úgy értelmezik, hogy az csak a Dunáról szól, ugyanis az egy régiót kíván összefogni. A Duna régió felöleli a Duna vízgyűjtő területét, de olyan területek is a részét képezik, amelyek vízrajzi szempontból nem, de politikailag, gazdaságilag szorosan kapcsolódnak a térséghez. A szeminárium programja jelentős részben a vízzel, a vízkezeléssel foglalkozik. A folyók kezelése, az árvizek elleni védelem, a víz biztosítása már most is a központi kérdések egyike. Az éghajlatváltozás hatásai miatt a víz jelentősége tovább nő majd. Jelentős sikereket csak együttműködéssel lehet elérni. Ma éppen ez a sokféleség adja a térség erejét. A magyar EU-elnökség egyik kiemelkedő eredménye az, hogy az állam- és kormányfők 2011 júniusában végső jóváhagyásukat adták az Európai Unió második Makro-regionális Fejlesztési koncepciójának elindítására. A 14 országot összefogó Duna Stratégia 11 szakterületen hangolja össze a fejlesztéspolitikát. Hat év után a stratégia főbb irányainak alakítása ismét Magyarország kezében van, mivel hazánk tölti be az együttműködés soros elnökségét és rendezi az éves fórumot. (Forrás: FM Sajtóiroda).
A Polgári Kisgazdák ez alkalommal is megállapítják, hogy a Magyar Kormány előrelátó módon emelte és emeli az állami szakpolitika szintjére a természeti erőforrásokkal, ezen belül is az édesvíz-készletekkel történő szakszerű gazdálkodást. Az egész Duna-régióban és az ehhez gazdaságföldrajzi értelemben kapcsolódó országokban a jövő nemzedékekkel szembeni felelősség az általános éghajlatváltozáshoz alkalmazkodni képes vízpolitika és talajélet-gazdálkodás. (KPE).

Hajó a Duna felső szakaszán (Forrás: erdekesvilag.hu)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem