ajánlott oldalak
fórum
-több
 

A kormány dolgozik hazánk versenyképességének további javításán

Létrehozva: 2017. május 19., 13:39
nyomtat küld

Fotó: NGM

Parlament előtt a versenyképességet javító törvénycsomag.
Május végén döntést hozhat a parlament azokról a törvénymódosításokról, amelyek a Nemzeti Versenyképességi Tanács üzleti szabályozási környezet javítására tett javaslatait tartalmazzák - jelentette be Varga Mihály a testület ülését követően.
A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: amennyiben az országgyűlés megszavazza, az intézkedések már a nyáron életbe is léphetnek.
A miniszter emlékeztetett rá: a Tanácsban áttekintették azokat a lehetőségeket, amelyekkel a Világbank Doing Business felmérése alapján rövid távon lehet eredményeket elérni a versenyképesség javításában. Jelentősen egyszerűsödhet és olcsóbb lehet sok eljárás, így például a beruházások építési engedélyezése, vagy a cégalapítás - mondta Varga Mihály.

Fotó: NGM

A miniszter hozzátette: már folynak az előkészületek a Nemzeti Versenyképességi Tanács által javasolt, hosszabb távon megvalósítható intézkedésekről. Ezek között említette az elektronikus szolgáltatások minél szélesebb körben történő elterjesztését, a szakképzési rendszer további alakítását, valamint azt, hogy hosszabb távon a vállalkozások számára is a NAV készítse a bevallásokat.
 (Nemzetgazdasági Minisztérium, kormany.hu)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem