ajánlott oldalak
fórum
-több
 

A Csabai Sörfesztivál

Létrehozva: 2017. május 18., 13:27
nyomtat küld

 

Hanó Miklós alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendezvény a magyar agrárium, a békési élelmiszeripar seregszemléje. Hanó Miklós fontosnak nevezte a kistermelők felemelését, akik szerinte egyre inkább prémium minőségben képesek termékeket előállítani.

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen. Az idei, 17. fesztiválnak Belgium lesz a díszvendége. A belga sörök mellett spanyol, cseh, német, angol és szlovák söröket, továbbá magyar kézműves remekeket kóstolhatnak az érdeklődők. "Itt lesz a 2013-ban a világ legjobb sörének választott Primátor sörgyár szűretlen búzasöre is" - emelte ki. A rendezvény megnyitóján egy 30 literes hordót egy matuzsálemi korú, 1950-es repülővel ezerméteres magasságba emelnek, onnan ejtőernyősök hozzák le, és leérkezés után azonnal csapra verik - fejtette ki Bora Imre. Idén szakmai konferenciát szerveznek Kisüzemi sörök a kiskereskedelemben címmel, amelyen egyebek mellett a kisüzemi főzdék történetét, az elmúlt időszak eredményeit és a sörfőzdék adózásának kérdéseit járják körbe a szakemberek. Szombaton több mint 140 csapat készít pörköltet, amelyet szakértő zsűri, mások mellett Kovács Lázár értékel majd. Vasárnap lesz a sörfutás: a nevezőknek az 1,6 kilométeres távon négy korsó sört kell elfogyasztaniuk, egyet a rajtnál, hármat az ellenőrző pontokon. (Forrás: agrotrend.hu / MTI).

Fotó: csabaisorfesztival.hu

Hanó Miklós békéscsabai alpolgármester évtizedek óta meghatározó közéleti személyisége Békéscsabának és térségének. A térség gazdasági felemelkedését szolgáló számos nagyberuházás kezdeményezője és megvalósítója. Hanó Miklós töretlenül képviseli a kistermelői érdekeket és a mezőgazdasági kis és mikro-vállalkozók piacra jutását. Több mint két évtizedes kezdeményezése az azóta is nagy sikerű és közkedvelt Csabai Kolbászfesztivál. A mostani, a bajor mintára sörfesztivál egy újabb lépés a helyi agrár- és vidékfejlesztés erősebbé tétele érdekében. A Polgári Kisgazdák, és ezen belül Hanó Miklós, a Polgári Kisgazdák Országos Elnökségének a tagja soha nem fogja elengedni a vidéki kisegzisztenciák kezét, hanem minden erejével fölfelé húzza őket. (KPE).

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem