ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Békéscsaba és Szolnok felé közelítenek a gyorsforgalmi utak

Létrehozva: 2017. május 17., 14:34 | Utoljára frissítve: 2017. május 17., 14:35
nyomtat küld

Két jelentős fejlesztés folytatódik, az egyik Békéscsabát, a másik pedig Szolnokot kapcsolja be a gyorsforgalmi úthálózatba. Több mint kilencszáz kilométeres fejlesztést terveznek.
Rövidesen megkezdődhet az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros–Békéscsaba közötti 18 kilométeres szakaszának építése – írja a Világgazdaság. A lap az Európai Unió hivatalos lapjára, a TED-re hivatkozva azt írja: most megjelentek szerint a nyílt közbeszerzési eljárásban a pályázók június 13-án nyújthatják be ajánlatukat. A kétszer kétsávos, osztott pályás autóút a Kecskemétet Békéscsabával összekötő M44-es részeként épül meg. A felhívásban nem közölték a beruházás becsült összegét, de a dokumentumból az kiderül, hogy a bírálati szempontok között legnagyobb súlyszámmal, 70-nel az ár szerepel majd. Ez némileg magasabb, mint a korábbi pályázatokban szereplő 50-es súlyszám.
Az M44-esről szóló korábbi cikkeinket ide kattintva olvashatja.
Tavaly decemberben már elhelyezték a Békéscsaba gyorsforgalmi elérhetőségét biztosító M44-es út Tiszakürt és Kondoros közötti 62 kilométeres szakaszának alapkövét. A beruházás három ütemben valósul meg: az első ütemet 56,5 milliárd forintos ajánlattal, a harmadikat 45,2 milliárddal a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. nyerte, a másodikat pedig az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. és az A-Híd Zrt. 43,98 milliárddal. A szükséges forrást a hazai költségvetés állja. Az út átadása 2019 harmadik negyedévében várható.
Szolnok felé is épül a gyorsforgalmi kapcsolat: pénteken elhelyezték az M4-es gyorsforgalmi út Üllő–Cegléd közötti szakaszának alapkövét. A 44,4 kilométeres szakasz költsége több mint 72 milliárd forint – mondta Varga Mihály, a gazdasági tárca vezetője. Hozzátette: 2019 őszére két szakaszban, Üllő és Albertirsa, valamint Albertirsa és Cegléd között épül meg az új kétszer kétsávos út, amelyet később autópályává lehet fejleszteni.
(behir.hu)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem