ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Továbbra is az MTZ a király

Létrehozva: 2017. május 17., 14:32
nyomtat küld

2016-ban 11 százalékkal kevesebb mezőgazdasági gépet vettek a gazdálkodók, mint 2015-ben, de több alkatrészt. Idén ismét élénkült az új gépek piaca. Egy dolog változatlan: továbbra is leginkább az MTZ-t vásárolják.
Tavaly összesen 127 milliárd forintot fordítottak a mezőgazdaságban dolgozók gépek vásárlására. Ez komoly, 11 százalékos elmaradás az egy évvel korábbi adatokhoz képest, viszont az látszik, hogy többen toldozgatják-foldozgatják régi gépeiket. Ezt igazolja, hogy az alkatrészek piaca 5 százalékkal gyarapodott 2016-ban, mivel 42 milliárdot költöttek alkatrészre a gazdálkodók. - Különös, de a teljes csökkenés 18 százalékát a traktor, 15 százalékát pedig a kombájnok értékesítésének gyengülése okozta. 2017 eleje azonban kifejezetten jól indult gépforgalmazás terén. - Idén januárban 333 darab traktor talált gazdára, ami 88 százalékkal haladta meg a 2016. januári adatokat. A fehéroroszok elnyűhetetlen márkája, az MTZ továbbra is közkedvelt a magyar gazdák között, a 333 darab traktorból 148 darab származott a minszki gyárból. - Kissé lesarkítva ugyan, de ez azt jelenti, hogy a piaci részesedés 45 százaléka a fehéroroszok kezében van. - Olyannyira széles az MTZ palettája, hogy a kisgazdáktól kezdve a több ezer hektáron gazdálkodókig mindenki vásárolja a gépeiket. A márka töretlen népszerűsége olcsó fenntarthatóságának, valamint egyszerű szerelhetőségének köszönhető. Továbbá az sem elhanyagolható előnye az MTZ gépeknek, hogy az itthon gyártott munkagépek többsége illeszkedik hozzájuk. - A toplista második helyén a John Deere végzett januárban 35 eladott géppel, a dobogó legalsó fokát pedig a New Holland foglalta el 24 darabos gépeladással. (Forrás: magro.hu)

A Polgári Kisgazdák mindenféle, a fehérorosz politikai berendezkedés értékelése nélkül, - amit természetesen nem tartanak helyénvalónak - nagyra értékelik a Minszki Traktorgyár mérnökeinek és mesterembereinek a több évtizedes kiváló alkotó munkáját. A Minszki traktorgyár immár nagyon sok évtizede olyan univerzális erőgépeket szállít a magyar mezőgazdaság számára, amelyek nemcsak versenyképesek a Nyugat-Európában és Észak-Amerikában készült traktorokkal, hanem felhasználhatóságukat, gyakorlatias konstrukciójukat tekintve jelentősen meg is előzik azokat, nagyszerű ár/értékarány mutatók mellett. Mindezt jól mutatják a januári traktor-eladási adatok Magyarországon. Minden elismerést megérdemel a Minszki Traktorgyár alkotóközössége. (KPE)

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem