ajánlott oldalak
fórum
-több
 

Felmondja-e a klímaegyezményt Trump?

Létrehozva: 2017. május 9., 12:43
nyomtat küld

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről rendelkező Párizsi Egyezmény melletti kiállásra kérte Donald Trump elnököt hétfőn a Német Kormány, az ENSZ következő éghajlatváltozási konferenciájának házigazdája.
A Német Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára, Jochen Flasbarth a novemberi klímakonferencia - hivatalos nevén az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 23. éves ülése (COP 23) - előkészítésére Bonnban összehívott tanácskozáson hatalmas sikernek nevezte, hogy a 2015-ös Párizsi Egyezményben 195 ország kötelező klímavédelmi célokat határozott meg. Ezt az eredményt "nem szabad veszélyeztetni" - hangsúlyozta az államtitkár. A washingtoni vezetés várhatóan napokon belül döntést hoz arról, hogy az Egyesült Államok felmondja-e az egyezményt. A döntés megjósolhatatlan, mert megosztottság uralkodik Donald Trump tanácsadóinak körében. Az viszont biztos, hogy az egyezményt nem lehet újratárgyalni, mert már hatályba lépett, és a nemzetközi jog részét alkotja. Az Egyezmény fennmarad akkor is, ha Washington a kilépés mellett dönt. Nem fenyeget a "dominóhatás", nem várható, hogy más országok is kilépnek. Az a valószínű, hogy Washington előbb-utóbb újra csatlakozna a megállapodáshoz. Bonnban, hétfőtől tíz napon keresztül dolgoznak a COP 23 előkészítésén, és november 6-án az ugyanitt kezdődő klímakonferencián a Párizsi Egyezmény részletszabályairól tárgyalnak. A 2015 decemberében elfogadott keretmegállapodás azt erősítette meg, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja, és folytatja az erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen. A 1,5 fok megemlítése a megállapodásban a tengerszint emelkedésével létükben fenyegetett több, mint száz szigetállamok kérése volt. Az egyezményt Barack Obama volt amerikai elnök aláírta, Donald Trump azonban márciusban érvénytelenítette elődje döntését és az üvegházhatást kiváltó káros anyagok kibocsátása korlátozásának feloldásáról döntött, szabad utat adva a szénbányászat újbóli beindításának.(Forrás: agrotrend.hu / MTI).
A Polgári Kisgazdák azért küzdenek, hogy mindenki előtt világossá váljon a 2015-ben létrejött Párizsi Egyezmény szükségessége. A Föld erőforrásai végesek. Egy túlmelegedett bolygón számos más kártékony hatás mellett rohamosan csökkennének a mezőgazdasági hozamok az egyre szélsőségesebbé váló időjárás miatt. A most élő generációk felelőssége az utánunk érkezők életlehetőségeinek a biztosítása. (KPE).

 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírek, választókerületi hírekBelföld, KülföldKörnyezetvédelemMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem