hírek
korábbiak
Magyarország fejlesztési pénzügyi forrásainak egy jelentős része a közös agrárpolitikának köszönhető
 A 2020-ig Magyarországra érkező európai uniós források több mint 36 százaléka az unió Közös Agrárpolitikájának (communitaire agrar politiq = CAP) köszönhető.
2020 után is megmarad a Közös Agrárpolitika rendszere
 Megmarad 2020 után is a közös európai agrárpolitika rendszere, de kérdéses, hogy mekkora lesz a Magyarországra eső rész - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, Herceghalmon.
Orbán Viktor a szövetség balkáni bővítésének fontosságát hangsúlyozta
 Fel kell hívni a figyelmet a NATO balkáni bővítésének fontosságára, ez ugyanis fontos eszköz a térség békéjének és stabilitásának megszilárdítására - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben a szövetség állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója előtt.
Az EB nem hozott fel olyan érvet, amely miatt módosítani kellene a felsőoktatási törvényt
 A nyilatkozat óta megjelent az a hír, hogy a kormány a CEU ügyében tárgyalna New York állam kormányával. Ez utóbbi hír azzal bíztat, hogy a CEU ügye mindenki számára kedvezően megoldódhat. (kpe)
kisgazdák a parlamentben
több
Dr. Turi-Kovács Béla felszólalása a Parlamentben 2014. november 3-án
A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény módosításáról
Dr. Turi-Kovács Béla felszólalása a Parlamentben 2014. október 27-én
Az Országgyűlés október 27-én vette tárgyalásba T/1273. számú előterjesztését a Kormánynak, amely az agrárkár-enyhítési bejelentések és elbírálás-rendszerét az európai uniós előírásoknak megfelelően módosította.
videó- és hangfelvételek
-korábbiak

Betöltés...

mezőgazdaság, vidék
több
Támogatás a termelői csoportoknak
Megjelent a Magyar Államkincstár: 2013. évi támogatási kérelmet jóváhagyó, illetve részben jóváhagyó határozattal rendelkező termelői csoportok kifizetési kérelmet nyújthatnak be a működésük elősegítése érdekében.
Afrika piaca lehetőség a magyar élelmiszeripari termékek és technológiák számára
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a volt afrikai gyarmatok önállóvá válásának 54. évfordulóján rendezett Afrika Napon a Vajdahunyad-várban: Afrika óriási nyersanyag-tartalékai és növekvő piacai miatt egyre komolyabb szerepet tölt be a világ gazdaságpolitikájában.
szervezeti hírek
több
Nemzeti konzultációs fórum Újbudán
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Simicskó István honvédelmi miniszter vett részt a Nemzeti konzultációs fórum újbudai állomásán.
Tájékoztatás - tanácsadás
A Kisgazdák Parlamenti Munkacsoportjának szakértői szívesen adnak további segítséget az érdeklődő Polgári Kisgazdáknak személyesen is Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő budapesti irodájában.
belföld
több
Hódmezővásárhely őrzi a magyar történelmi tradíciót
Hódmezővásárhely régi magyar történelmi tradíciót, létformát és kultúrát folytat és őriz meg a jövő számára, amiért köszönet illeti - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.
200 éves a magyar operajátszás
Ahhoz mérten, hogy csupán 10 milliós ország vagyunk, nagy szó, hogy Budapesten két helyen, a Magyar Állami Operaházban és az Erkel Színházban, míg vidéken több nagyváros önálló színházi operatársulatánál tartanak előadásokat.
külföld
több
Csúcstalálkozót tartanak a NATO-tagországok Brüsszelben
A találkozón első ízben vesz részt Donald Trump amerikai, valamint Emmanuel Macron francia elnök.
A svájciak nem akarják tovább finanszírozni a bevándorlókat
A Svájc nyugati részén található Bern kanton lakói népszavazáson utasították el, hogy további 105 millió frankkal támogassák a fiatal migránsokat.
 
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
 
 
Bejelentés
HírekKisgazdák a parlamentbenSzervezeti hírekBelföldKülföldMezőgazdaság, vidék
PublicisztikaFórumÖnök írták
FotókVideókDokumentumokHanganyagok
KPE ElnökségeMegyei elnökökOrszággyűlési képviselőinkPolgármestereinkÖnkormányzati képviselőinkKisgazda Történelem